The Park opent nieuwe VR-venue in samenwerking met Howest/DAE

wo 30/10/2019
Praga
0 reacties

VR-gaming is cool, is plezant en nog plezanter met vrienden. Maar wat als je geen VR-set hebt en toch eens andere werelden wil opzoeken? Dan kan je terecht in Telenets VR-arcade The Park. Er zijn reeds vestigingen in Antwerpen, Hasselt en Gent, en nu komt er daar nog eentje, de vierde reeds, bij!

Vanaf 1 november kan je nu ook in Kortrijk terecht in een gloednieuwe venue van The Park. De keuze voor Kortrijk is niet toevallig, want de stad is eveneens de thuisbasis voor de internationaal gerenommeerde bacheloropleiding Digital Arts & Entertainment (DAE) van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen. The Park vindt in Howest zo de ideale partner om met Belgisch talent te blijven pionieren op wereldniveau binnen het domein van virtual reality.

De samenwerking met The Park creëert ook voor Howest heel wat nieuwe perspectieven. Om te beginnen krijgen studenten een leslokaal binnen in de VR-venue zodat ze in de meest inspirerende en stimulerende omgeving hun expertise kunnen uitbouwen. Bovendien kan The Park via haar bezoekers essentiële tools en data aanleveren aan de studenten die zodoende accurater kunnen sleutelen aan innovatieve ontwikkelingen. Recent werkten The Park en de opleiding DAE al eens samen en dat leverde reeds een speelbare unieke productie op die nog in volle ontwikkeling is.

Met deze investering wil The Park zulke samenwerking organisch doen groeien. Daarbij wil men bovendien ook verder gaan dan de conventionele kijk op XR (de verzamelingsterm waaronder nieuwe technologieën vallen die een virtuele wereld integreren in de reële wereld, zoals augmented reality (AR), Mixed Reality (MR) en Virtual Reality (VR)).

Lode De Geyter, CEO van Howest: "De directe aanwezigheid van The Park en de toegang tot zowel de technologie als de knowhow en de data van The Park levert een enorme meerwaarde op voor het uittesten van nieuwe gameconcepten die gericht zijn op andere doelgroepen dan de gebruikelijke shootergamers".

Zo kan de nieuwe venue bijvoorbeeld ingezet worden om zogenaamde “exergames”, waarbij spelers fysieke inspanningen moeten leveren om het game te kunnen spelen, te bedenken, ontwikkelen en testen in The Park.

The Park opent de deuren op vrijdag 1 november maar geïnteresseerden kunnen nu al  een plaats reserveren via de website om een bezoekje aan de gloednieuwe venue in te plannen.

Praktische informatie

Locatie: Meersstraat 12 – 8500 Kortrijk.
Openingsuren: Ma-zo: 10u - 22u (Voor groepen vanaf 15 personen zijn de openingsuren flexibel)

Voor meer informatie kan je terecht op de officiële website.