Paladins kopieert schaamteloos deel van PlayerUnknown's Battlegrounds' naam voor eigen Battle Royale-modus

vr 05/01/2018
Lazlo
0 reacties

Sinds het Early Access-succes van PlayerUnknown's Battlegrounds zit het jonge Battle Royale-genre in de lift. De nieuwste game om het 'last man standing' concept van Brendan Greene te adapteren: Paladins.

Paladins, een sci-fi-shooter van Hi-Rez Studios (beter bekend van de third-person MOBA Smite), krijgt voortaan ook een Battle Royale-modus. De nieuwe gamemode meet zichzelf schaamteloos Paladins Battlegrounds aan, een duidelijke referentie naar de meest succesvolle titel in het genre: PlayerUnknown's Battlegrounds (ofwel: PUBG voor de vrienden).

Het concept is herkenbaar: honderd spelers worden op een speelveld gedropt dat voor de gelegenheid driehonderd keer groter is dan de standaard Paladins Siege maps. Last man standing wint de match.

Hi-Rez-CEO Erez Goren steekt het niet onder stoelen of banken: de inspiratie voor deze modus werd rechstreeks uit PUBG geplukt. "Obviously we didn’t invent anything even remotely close to that, but since our player-base really seems to love playing both PUBG and Fortnite, we figured we might as well give them a taste for that”, vertelt hij in een interview aan PCGamesN. Verder maakt hij zich sterk dat de meeste games een samenraapsel zijn van eerder bedachte concepten.

Met de nieuwe modus vervoegt Paladins titels als Fortnite en Warframe, die ook al met Brendan Greene zijn concept aan de haal gingen. Wanneer we net met Paladins Battlegrounds aan de slag kunnen, weten we nog niet, maar de makers mikken op 'ergens in de loop van 2018'.

Releasedatum
07/12/2018
Beschikbaar voor