Oranje boven in Civ VI volgend jaar

ma 11/12/2017
Lazlo
0 reacties

De Nederlanders komen naar Civilization VI in 2018. Dat toonde de Nederlandse televisiezender RTL tijdens het programma Boulevard.

Koningin Wilhelmina (monarch van 1890 tot 1948) zal de Nederlandse bevolking leiden in de aankomende Civ VI-uitbreiding.

Visueel zullen onze Noorderburen ook een herkenbaar polderlandschap krijgen, en er komt een knipoog naar Radio Oranje. Dat laatste was een zender die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Londen uitgezonden werd en waar Wilhelmina geregeld op te gast kwam.

De Nederlanders zullen allicht deel uitmaken van de Rise and Fall-uitbreiding, die op 8 februari in de rekken zal liggen.

Haar bijna 58-jarige regeerperiode wordt vaak herinnerd vanwege haar rol bij het handhaven van de Nederlandse neutraliteit tijdens de Eerste Wereldoorlog en het inspireren van het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk beschreef de jonge Wilhelmina als mooi, beleefd en intelligent, maar keizer Wilhelm II van Duitsland kon getuigen van haar droge humor.

De Nederlanders, bekend om hun handel, werden tegen het einde van WWI geblokkeerd door geallieerde troepen ondanks hun neutraliteit. Tijdens deze gebeurtenissen, en rond het instorten van de wereldeconomie, zou Wilhelmina met haar voorzichtige investeringen uitgroeien tot een van de rijkste mensen ter wereld.

 

Releasedatum
21/10/2016
Beschikbaar voor