Ook volgens president Trump liggen videogames mee aan de oorzaak van geweld op scholen

vr 23/02/2018
Praga
9 reacties

Op een meeting in het Witte Huis waar de veiligheid op Amerikaanse scholen centraal staat, deed ook president Trump zijn duit in het zakje. Zo wees hij met een beschuldigende vinger naar gewelddadige videogames en films als een mogelijke oorzaak van het zinloze geweld dat Amerikaanse scholen treft.

Om president Trump zijn woorden niet te verdraaien, de man heeft bij momenten immers vreemde hersenkronkels, en we willen immers geen ambras met het Witte Huis, nemen we deze even letterlijk over.

We have to look at the internet, because a lot of bad things are happening to young kids and young minds, and their minds are being formed, and we have to do something about maybe what they’re seeing and how they’re seeing it. And also video games. I’m hearing more and more people say the level of violence on video games is really shaping young people’s thoughts. And you go one further step and that’s the movies. You see these movies, and they’re so violent, a kid is able to see the movie if sex isn’t involved, but killing is involved, and maybe we need to put a rating system for that.

De schuld in de schoenen van de videogames schuiven is trouwens niet nieuw voor Trump. Na de schietpartij op de Sandy Hook-school in 2012, Trump was toen nog geen president, tweette hij het volgende “Video game violence & glorification must be stopped—it is creating monsters!

En vorige week was er nog het bericht van de gouverneur van Kentucky, de Republikein Matt Bevin, die met een beschuldigende vinger richting videogames wees.

9reacties

Ik geloof dat meer mensen gewelddadig worden van zijn lompe uitspraken dan van videogames ... Een geloof, trouwens, dat met evenveel research resultaten te staven valt als dat games geweld aanwoekeren: GEEN.

Rating:0

Trump is toch fantastisch. Tot 3 keer toe hetzelfde zeggen op basis van de harde feiten, 'veel mensen zeggen het'. Los van het feit dat Trump dit zegt om de gemoederen te sussen zijn videogames geen oorzaak van geweld, maar ze sensibiliseren de jongeren wel op een negatieve manier.

Rating:0

Geweld zien, ervaren en zelf uitoefenen in hedendaagse videogames zijn zo realistisch geworden dat ze de drempelverlagend werken. Ik geloof niet dat ze aanzetten tot geweld, maar ik betrap er me zelf op om heel soms eens te denken; "Damn, als dit gta was, dan was ik al lang voorbijgestoken."

Rating:0

Er is duidelijk een invloed op onze denkgedachte en onze reacties op geweld. Om impact te hebben moeten ontwikkelaars vaak enorm ver of te ver gaan in vergelijking met vroeger. En dat is een rechtstreeks gevolg onze gewenning.

Rating:0

Ik hoop dat er in de toekomst geen censuur komt op videogames, en dat we onze grens van het toelaatbare niet te ver opschuiven.

Rating:0

Bedankt 9lives, 300 karakter maximum als een mens even iets wil neerpennen. Lijkt wel een oud nokia bericht.

Rating:0

Al goe dat het u maar als 1 bericht wordt aangerekend! :p

Rating:0

Als ge aan meer dan 300 karakters zit, zijt ge niet uw gedacht aan het zeggen, maar zijt ge aan het zagen. :)

Rating:0

Amai, heeft iemand een idee welke video games er aan de grond lagen van de uitroeiing van de Native Americans? Ben benieuwd.

Rating:0