Ook Spaanse La Liga gaat volop voor esports.

di 06/03/2018
JelleV
0 reacties

De organisatie rond de Spaanse La Liga heeft deze week laten weten ook zij hun intrede wensen te maken in de esportswereld. Al hebben ze hiervoor wel nog geen concrete datum meegedeeld.

Wat betreft entertainment hebben zowel voetbal als eSports een hele grote doelgroep. De eSports-wereld is groter en groter aan het worden omdat veel sponsors er toekomst in zien. (…) La Liga biedt dit soort partijen nu de kans om in dit project te gaan investeren om zo de doelgroepen te bereiken waar ze naar op zoek zijn. In de eerste fase gaat La Liga eSports zich richten op de nationale competitie. Daarna is het doel om ook internationale projecten te gaan organiseren. Op deze manier worden er nieuwe en aantrekkelijke elementen toegevoegd, waar de fans hopelijk van kunnen gaan genieten.”

Wat vooral veel vragen doet rijzen rond deze aankondiging, is het feit dat er ook nog geen woord gerept is over welke game het gaat. FC Barcelona heeft deze week reeds meegedeeld dat ze een eigen eSports-team hebben opgericht. Dit in samenwerking met eFootball Pro, dat is opgericht door niemand minder dan Barcelona ’s eigen rots in de branding, verdediger Gerard Piqué.

Maar aangezien Barcelona sinds de zomer van 2016 gesponsord wordt door Konami, de grote concurrent van FIFA, vraagt iedereen zich af welke game La Liga eSports zal gebruiken? En als het dan toch FIFA zou worden, gaat het eSports-team van FC Barcelona hier dan wel aan meedoen?

Releasedatum
29/09/2017