Onthult Google volgende maand zijn Game Streaming Platform?

wo 20/02/2019
Praga
0 reacties

Google hint naar 'iets' groots voor de komende Game Developers Conference (GDC), die doorgaat op 18 maart, en dat 'iets' zou wel eens Yeti, hun Game Streaming Platform, kunnen zijn vermoeden insiders. Of toch iets anders?

Volgens GamesIndustry.biz is Google begonnen met het uitsturen van uitnodigingen voor hun GDC keynote speech, met daarin de belofte dat “all will be revealed” tijdens hun presentatie. Daarbovenop zou de uitnodiging een .gif-file bevatten metd daarop een lange gang, gevuld met een alles verblindend licht waarna de slogan “Gather Around.” in beeld verschijnt.

Er doen bovendien al langer geruchten en verhalen de ronde dat Google druk in de weer is met het ontwikkelen van een gloednieuw game-streaming platform, luisterend naar de codenaam Yeti. Het streaming platform zou werken via Google Chromecast, maar volgens bepaalde bronnen is het niet ondenkbaar dat Google druk in de weer is met het ontwikkelen van een eigen console én controller. Vorig jaar zou Google op GDC deze console aan een aantal ontwikkelaars getoond hebben achter (zwaar bewaakte) schermen, en zou het dit jaar deze console officieel aankondigen.

Google experimenteerde eerder al met triple A-games. Denk dan bijvoorbeeld aan Project Stream, een bèta programma dat ontwikkeld werd om Google's streaming tech te testen. Zo konden gebruikers het nagelnieuwe Assassin’s Creed Odyssey testen door enkel gebruik te maken van hun Chrome browser, en een (minimum) 25mbps internetverbinding. En de resultaten waren volgens Google super positief.