Onduidelijkheid rond Europese releasedatum van nieuwe Zelda

do 05/01/2017
Lazlo
0 reacties

Er ontstaat een hoop onduidelijkheid rond de officiële releasedatum voor de nieuwe The Legend of Zelda-titel. Breath of the Wild zou in maart lanceren in Noord-Amerika en Japan. Een Europese release blijft nog even koffiedik kijken.

Wanneer we de nieuwe Zelda in onze Europese handen kunnen houden, blijft nog even de hamvraag.

Breath of the Wild, oorspronkelijk aangekondigd als een Wii U-titel in 2013, zou dan toch in maart lanceren, gelijktijdig met de Nintendo Switch. Althans, dat is het plan in Noord-Amerika en Japan, ondanks dat Nintendo eerder aangaf die deadline niet te halen.

Sindsdien is er dus een hoop veranderd. Enkele bronnen vertelden aan Britse website Eurogamer dat de game toch als releasetitel gespeeld zal kunnen worden eens de nieuwe Nintendo-console op de markt verschijnt. De voornaamste reden daarvoor in Japan zou het doelpubliek zijn dat niet langer zou willen wachten. De Japanse reus zou dan toch de knoop doorgehakt hebben om het spel ook naar de Verenigde Staten te brengen.

Over Europa is er dus nog geen nieuws. De voornaamste reden om de richtdatum niet te halen, zou de duur van het kwaliteitstesten van de game zijn. Om aan alle eisen van de markt te voldoen, trekken de makers daar een half jaar voor uit. De onzekerheid over een maartrelease bij ons zou te maken hebben met het afleveren van het spel in verschillende talen. Een brugoplossing daarvoor zou een patch zijn die de anderstalige versies alsnog later in de game beschikbaar zouden maken.

Wellicht krijgen we volgende week op 13 januari eindelijk meer duidelijkheid over de releasedatum van de nieuwe Zelda-titel. Tijdens het Nintendo Switch reveal-evenement worden er wellicht meerdere launchtitels voorgesteld.