Omzet Konami stijgt sterk na koerswijziging uit AAA-development

wo 15/02/2017
Lazlo
0 reacties

Japanse ontwikkelaar en uitgever Konami rapporteert torenhoge omzet voor het voorbije kwartaal na de spraakmakende koerswijziging uit de AAA-ontwikkeling. Winst wordt vooral toegeschreven aan de health and fitness en amusement-afdelingen.

Terwijl winstcijfers eigenlijk eerder daalden, steeg de omzet van het bedrijf toch met een verpletterende 229,8% door lagere operationele kosten. Vorig jaar kondigde de Japanse entertainment-speler aan dat het bedrijf weg zou sturen van de ontwikkeling van AAA-games en zich meer zou focussen op mobiele games en recreatieve applicaties. Een koerswijziging die vermoedelijk aanleiding gaf tot de breuk met Metal Gear-bedenker Hideo Kojima.

Ondanks dat de meeste winst uit health and fitness en amusement komt, halen ook de mobiele games van de uitgever serieus wat centen op. Onder andere games als Yu-Gi-Oh! Duel Link en JIKKYOU Powerful Soccer deden het daar goed met hoge downloadcijfers als gevolg.

Konami werkt intussen nog aan twee AAA-reeksen die op vlak van eerder klassieke gaming voor de meeste inkomsten zorgen. Zowel Pro Evolution Soccer als Metal Gear blijven op het palmares van de studio staan met onder andere de ontwikkeling van de volgende Pro Evolution Soccer-titel en Metal Gear Survive.

Releasedatum
01/09/2015
Beschikbaar voor
Releasedatum
20/02/2018
Beschikbaar voor