Nintendo Switch vaker verkocht dan SNES

do 30/01/2020
Lazlo
0 reacties

De Nintendo Switch had in het voorbije kwartaal meer succes dan ooit, met maar liefst 10,81 miljoen verkochte consoles. Dat brengt het totaal van verkochte Switch-consoles op 52,48 miljoen. Dat is meer dan er ooit Super Nintendo Entertainment Systems (beter bekend als de iconische SNES) verkocht werden.

Nintendo heeft meer dan 50 miljoen Switch-sales in de zak.

Het gaat hier om een combinatie van de oorspronkelijke hybrideconsole Nintendo Switch, en haar handheld-zusje Switch Lite. Met die cijfers is Nintendo nog maar een kwart miljoen exemplaren verwijderd van het beoogde verkoopsresultaat van 18 miljoen Switch-consoles doorheen het financiële jaar. Dat financiële jaar loopt af in juni.

De sterke cijfers vallen wellicht te wijten aan de release van een nieuwe Pokémon-generatie in het najaar van 2019. Die deed het met meer dan 16 miljoen verkochte games in ieder geval al goed. Ook titels als Luigi's Mansion 3 en Super Mario Maker 2 duwden de verkoopscijfers van de Nintendo Switch de hoogte in.

Het volgende doel voor Nintendo, is logischerwijs het inhalen van de iconische Nintendo Entertainment System-console. Die ging in totaal maar liefst 61,91 miljoen keer over de toonbank.

Releasedatum
01/01/2017
Beschikbaar voor