s
r

Nintendo Switch populairste console van 2018 bij de Amerikanen

In de Verenigde Staten ging de Nintendo Switch vorig jaar het vaakste over de toonbank. Red Dead Redemption 2 werd dan weer de meest verkochte game.

De cijfers komen van het onderzoeksorgaan NPD Group, dat de gamesmarkt in de VS geregeld onder de loep neem. Daaruit blijkt dat Nintendo's jongste console na twee jaar nog steeds bijzonder gegeerd is bij het grote publiek. Zowel op vlak van monetaire winst, als op aantal units verkocht, prijkt de Switch aan de top van de lijst. Daarin verbreekt Nintendo meteen het record dat Sony in 2015 neerzette met de PlayStation 4. Voornamelijk december bleek een topmaand voor de Switch, want dan overklaste de console alle maandelijkse salescijfers van de voorbije acht jaar. Enkel Nintendo's eigen Wii deed het beter in 2009.

De sterke cijfers voor Nintendo's console worden niet weerspiegeld in de softwaresales. Daar piekt Red Dead Redemption 2, ondanks zijn release laat op het jaar. RDR 2 wordt op de voet gevolgd door respectievelijk Call of Duty: Black Ops 4 en NBA 2K19. De eerste Nintendo-titel in die lijst is Super Smash Bros. Ultimate op nummer vijf. Over het algemeen haalde Nintendo ook het meeste winst op software over de hele lijn, dankzij de verscheidene games uit zijn eigen stal.

Er wordt geen verklaring gegeven voor het succes van de Switch, maar die lijkt op zich niet nodig. Niet alleen is Nintendo's console een pak jonger dan de PlayStation 4 en Xbox One, die gespreid over de voorbije jaren al de kans kregen een hoop huiskamers te vergezelligen, de Switch is met zijn handheld-elementen ook een waardige console om on-the-go te gamen. De instapprijs voor de Switch is daarbovenop een pak lager dan die van de PS4 en XONE in hun eerste twee levensjaren, wat de drempel verlaagt. En dan hebben we het nog niet over top-games zoals The Legend of Zelda Breath of the Wild en Super Mario Odyssey gehad.

Hoewel de cijfers enkel de Noord-Amerikaanse markt weerspiegelen, valt het niet te ontkennen dat de Switch ook in Europa op blijvende interesse kan rekenen. Concrete cijfers daaromtrent hebben we jammer genoeg niet.

Releasedatum
01/01/2017
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments