s
r

Nintendo Switch biedt niet genoeg intern geheugen voor Dragon Quest Heroes

De Nintendo Switch telt slechts 32GB intern geheugen. Da's niet veel, zeker wanneer je ontdekt dat releasetitle Dragon Quest Heroes exact zoveel geheugen inpalmt wanneer je de game downloadt.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild kost je zo een 13,4 GB aan intern geheugen.

Wie geneigd is om digitale versies van games te kopen, moet bij de Nintendo Switch toch even twee keer nadenken. De console telt namelijk maar 32GB intern geheugen, wat spontaan verbleekt naast andere consoles, voornamelijk de PlayStation 4 en Xbox One met minstens 500GB geheugen.

Gelukkig nemen titels die je op een cartridge aankoopt niet al teveel geheugen in op het systeem, maar je kunt ook games digitaal aankopen en downloaden. Met titels als Mario Kart 8 Deluxe (7GB) en Disgea 5 (5,9GB) zit je al snel aan de limiet, maar Dragon Quest Heroes spant toch wel de kroon met zijn 32GB.

De game staat momenteel enkel nog maar op de releaselijst in Japan, dus hier in het westen botsen we nog niet meteen op het probleem. Toch is het belangrijk alvast stil te staan bij deze problematiek. Wanneer dit bij release van de console al het geval is, wat dan met latere Nintendo Switch-releases?

Nintendo vertelde eerder al dat je de opslagcapaciteit van de console gemakkelijk kunt uitbreiden met een microSDXC-kaart, maar dat betekent natuurlijk ook een meerkost voor jouw systeem. De consolebouwer plant ook andere externe opslagmogelijkheden toe te voegen in de toekomst.

Hou het toch maar even bij de cartridges die Nintendo voor hun games voorziet. Ze nemen geen extra plek in op het intern geheugen en zien er waarschijnlijk ook best mooi uit tussen jouw gamescollectie.

Releasedatum
04/28/2017
Beschikbaar voor

2 reacties

Als je alles fysiek koopt is er geen enkel probleem. Voor dlc, virtual console en updates kom je ruim toe. Steek er dan later nog een kaartje in van 128gb of zo en je hebt geen enkel probleem. Steun je lokale game winkel en koop fysiek!

Rating:0

Inderdaad cartridges all the way. Dan heb je ook nooit geen miserie mocht Nintendo's server eens platliggen en je wil een van games downloaden. Maar bon, 32GB is inderdaad gene vette.

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments