s
r

Nintendo blijft hopen op cross-play met PS4

Cross-play komt de laatste weken vaak in het nieuws. Vooral Sony's weigerachtige houding roept frustraties en vraagtekens op bij vele gamers, en Nintendo onderstreept nogmaals dat zij op een goede uitkomst hopen. Dat zijn althans de woorden van senior executive officer Tanaka tijdens een recente aandeelhoudersvergadering.

Nintendo voelt zich moreel verplicht om alles in het werk te stellen zodat third-party ontwikkelaars hun games via cross-play spelers kunnen samenbrengen. Voor Minecraft en Fortnite is dat bijvoorbeeld tussen de Xbox One en Nintendo Switch al het geval, maar Sony weigert vooralsnog dezelfde visie na te streven.

Vorige maand zei Sony's Shawn Layden wel dat zijn bedrijf de feedback heeft gelezen en naar een oplossing zal zoeken. Daarbij moet een evenwicht worden gezocht tussen wat goed is voor de gamingcommunity maar toch winstgevend blijft voor Sony zelf.

Voormalig Sony-medewerker John Smedley vuurde niet zo heel lang geleden een gevaarlijke vuurpijl af richting zijn ex-bazen. Hij stelde dat Sony cross-play vermijdt om zo geen inkomsten te mislopen. 

Hoe dan ook: voor Sony is het balanceren op een dunne koord, en het is te hopen dat het bedrijf uiteindelijk de kant van de gamers zal kiezen.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments