Nieuwe studie toont aan hoeveel tijd en geld gamers gemiddeld online spenderen

Dankzij een nieuwe studie die werd uitgevoerd door het Britse internetbedrijf Hyperoptic krijgen we een idee hoeveel tijd en geld gamers online spenderen. 

De Britse Internetserviceprovider Hyperoptic heeft onlangs een enquête gehouden onder 1000 Britse gamers in een poging hun gewoonten te begrijpen. Uit de enquête bleek onder meer hoeveel tijd en geld gamers aan hun hobby hebben besteed.

Volgens deze enquête brengen gamers bijna 3 jaar van hun volwassen leven online gamend door. Dat is bijna 5 procent van de gemiddelde levensduur van volwassenen. Er werd ook onthuld dat ze tijdens hun leven bijna 17.500 euro aan die online games zullen uitgeven.

Verder suggereert het rapport dat spelers elk jaar gemiddeld 280 euro online spenderen aan nieuwe accessoires voor hun favoriete games, downloads en microtransacties, wat in de loop van hun volwassen leven op een totaal van 17.602 euro zou komen. Het is belangrijk op te merken dat de enquête alleen over online games gaat. Als je rekening houdt met consoles en releases voor één speler, kun je er zeker van zijn dat dat aantal veel hoger zou zijn.

"Uit het onderzoek blijkt duidelijk hoe gepassioneerd en toegewijd gamers zijn voor hun hobby, weerspiegeld in de tijd en het geld dat eraan wordt besteed", zegt Charles Davies, algemeen directeur van ISP bij Hyperoptic. "Online gamen is een populaire manier om in contact te blijven met anderen en tegelijkertijd te praten terwijl je speelt."

Gamers die hebben meegedaan aan de enquête, gaven ook mee dat ze gemiddeld 8 uur per week online gamen, maar voegen daar meteen aan toe dat dit ten gevolge van de lockdown is opgelopen tot bijna 11 uur. Voor hun was/is Verdansk dezer dagen de place to be, en niet de pub of club waar ze anders vertoeven om hun vrienden te ontmoeten. Iets wat ik hier thuis in volle lockdown ook wel heb gemerkt bij mijn eigen zonen.

Een doorsnee gamingsessie duurt volgens het rapport ongeveer twee uur en vindt gewoonlijk plaats tussen 18u00 en 22u00

Hun grootste ergernis? Net zoals bij ons waarschijnlijk: lag! Maar liefst 44% van de deelnemers gaf aan dat “the internet lagging” hun het meest irriteerde tijdens hun online gamingsessies, op de tweede plaats met 27 procent staat de trage internetsnelheid van andere spelers.

Ook wij voerden recent een onderzoek naar het gedrag van de Vlaamse gamer en daar kom je in dit artikel alles over te weten.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments