s
r

Nieuwe, en meteen ook laatste, update moet Battlefield V uit zijn lijden verlossen

Battlefield V was een schoolvoorbeeld van hoe je de launch en ontwikkeling van een triple A-game niet moet aanpakken. De game verscheen zonder al te veel tromgeroffel in de rekken, beloofde updates kwamen er (laattijdig) of helemaal niet. En dan hebben we het nog niet gehad over de later verschenen battle royale-modus Firestorm die grandioos flopte. De laatste update, die in juni verschijnt, is meteen ook het laatste stuk content dat we mogen verwachten voor de game. Daarna is het game over, letterlijk…

Battlefield V kon rekenen op zes chapters die deel uitmaakten van de Tides of War live service (de juni-update bevat trouwens geen nieuw hoofdstuk). De bedoeling was dat Tides of War de spelers in chronologische volgorde zou meepakken doorheen het hele WOII-gebeuren. Het resultaat was echter een onsamenhangend, en allesbehalve hoogstaand, boeltje content.

Wat die juni-update trouwens bevat is ook niet helemaal duidelijk. DICE omschrijft deze als een standalone update, maar geeft details over deze uitbreiding die na Into the Jungle, verschijnt. We moeten het doen met nieuwe wapens, content en gametweaks. Dit aangevuld met Community Games Updates, het op peil houden van de prestaties van het spel en de strijd tegen de cheaters.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments