Niet tevreden met je aankoop in Fortnite? Geld terug!

do 14/03/2019
Praga
0 reacties

De heren en dames van Epic Games maken hun fortuin dankzij de vele cosmetische items die je via de microtransacties kan kopen. Geen geld genoeg om die ene skin of emote aan te kopen? Snel wat V-bucks aanschaffen met je 'echte' geld en shoppen in de store. En dan koop je het foute item of iets dat je eigenlijk niet wilt, en ben je jouw centen kwijt...

Niet tevreden met je aankoop in Fortnite? Geld terug!

Iedereen die Fortnite speelt, ook ik en zelfs ook jij, heeft wel iets aangeschaft uit de Epic-store in Fortnite. Omdat je er zelf in zin in had en dat item absoluut wou hebben, of misschien ook omdat je aangemoedigd werd door je vrienden om dat ene item te kopen. Misschien wilde je dat item eigenlijk niet hebben, kocht je het onder druk en had je er later spijt van... of duwde je misschien per ongeluk (of te snel) op het buy now-icoon.

Wel dat laatste kan je binnenkort ongedaan maken...

Epic Games komt met een nieuwe move de fans tegemoet, de studio overweegt namelijk ernstig om een Undo Purchase-optie in te bouwen in hun store. Heel wat games maken immers gebruik van microtransacties om extra centen uit de spelers hun zakken te schudden, en sommige pakken het heel slim (bijna manipulatief) aan door uit te pakken met verwarrende condities waardoor spelers al snel spijt krijgen van hun beslissing.

Epic Games, de studio achter Fortnite, wil hier dus iets aan doen. Ze willan namelijk dat spelers enkel aanschaffen wat ze willen aanschaffen, en nadien plezier beleven aan hun aankoop. Ze willen dat spelers na hun aankoop met een goed gevoel verder gaan, en niet met een zure nasmaak blijven zitten omdat ze bedrogen of gemanipuleerd voelen. De studio is dan ook van plan om met een refund systeem uit te pakken.

Niet tevreden over je aankoop? Dan kan je tot vijf minuten NA je aankoop en VOOR je een nieuwe partij Fortnite speelt je refund aanvragen. Deze mogelijkheid zal geïmplementeerd worden bovenop je refund van tokens die je reeds in je bezit hebt. De tokens die je gebruikt voor je (ontevreden) aankoop zullen dan niet in rekening gebracht worden.

Het is wel nog niet duidelijk wanneer deze nieuwe feature ingevoerd zal worden.

Releasedatum
25/07/2017
Beschikbaar voor