Niet elke PlayStation 5 beschikt over dezelfde stille ventilator

De PlayStation 5 is nu bijna 3 weken op de markt en nu blijkt dat niet elke PlayStation 5 even stil is.

Het was een van de beloftes van Sony bij de aankodiging: de PlayStation 5 zou een stuk stiller worden dan de PS4 en PS4 Pro. Dit blijkt in praktijk ook zo te zijn, maar de ene PlayStation 5 zou toch wat luider zijn dan de andere.

De Franse tech-website Les Numériques heeft ontdekt dat Sony verschillende ventilatoren gebruikt om de console te koelen. Op zich niks speciaals, ware het niet dat beide cooling fans verschillende geluidsniveau's produceren.

De ene ventilator, met 23 blades, produceert een geluidsniveau van 43dBa, terwijl de versie met 17 blades slechts 39dBa aan geluid voortbrengt. Ondanks dat dit cijfermatig geen grote verschillen zijn, is het verschil tussen beide ventilatoren wél hoorbaar voor de consument. De luidere variant zou ook een iets hoger en scheller geluid produceren.

Links de meest stille koeler, recht de luidste

Helaas voor ons, de consument, is er geen enkele manier om voor aanschaf te weten te komen welk type ventilator er in je PlayStation 5 zit. Het is alvast wél een geruststelling dat beide cooling fans een pak stiller zijn dan de PS4 en PS4 Pro. 

Vooraleer je in je pen kruipt om de klantendienst van Sony te bestoken, moet je weten dat Sony hier volledig in zijn recht is. De consolebouwer heeft namelijk het recht om verschillende onderdelen te gebruiken voor hetzelfde eindproduct. Zolang de onderdelen doen waarvoor ze aanwezig zijn. In dit geval je console koelen.

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments