Monster Hunter: Worlds pc-versie verbreekt nu al records

vr 10/08/2018
Praga
0 reacties

Na een daverend succes op console ziet het er naar uit dat Monster Hunter: World ook op pc potten zal breken. Meer nog, de game verpulvert nu reeds records, nog voor hij officieel uit is!

Capcom zelf mag dan nog geen verkoopsresultaten bekendgemaakt hebben van de pc-versie, maar als we de Steamcijfers er bij halen, dan zien we nu reeds dat de game kan rekenen op een gelijktijdig spelersaantal van zo'n 239.000 spelers, tot nu toe.

Zeker wat betreft games met een Japanse achtergrond op Steam is dit een groot succes. Als we er bijvoorbeeld die andere klepper Dark Souls III bijhalen, dan geraken we daar slechts aan 130.000 spelers bij launch.

Monster Hunter: World treedt daarmee in de voetsporen van andere grote titels als Civilization VI en No Man's Sky. Wat betreft 2018 daar was het record voorlopig voor Kingdom Come: Deliverance met zo'n 96.000 spelers die het spel gelijktijdig speelden.

Monster Hunter: World kan dus rekenen op de titel van grootste launch ooit voor een Japanse game op Steam, grootste launch van 2018 op Steam en Capcoms beste pc-launch ooit.

Als je dus op zoek bent naar een klepper om op je fancy pc te spelen, dan weet je dus meteen welke game je in huis moet halen dezer dagen.

 

Releasedatum
09/08/2018
Beschikbaar voor