Mogelijk veiligheidslek bij Nintendo: "Je verandert nu best je wachtwoord van je Nintendo-account"

Op Reddit verschijnen er meer en meer berichten rond een mogelijke inbreuk op de beveiliging van Nintendo-accounts. Verschillende mensen lieten weten dat er op hun account meerdere keren is ingelogd door onbekenden.

"Ik vermoed dat Nintendo een gigantische veiligheidsprobleem heeft momenteel. Op mijn account werd verschillende keren ingelogd afgelopen nacht ondanks dat mijn wachtwoord een unieke reeks is van tekens en mijn pc sowieso virusvrij is. Veel gelijkaardige berichten op Reddit en Twitter. Vergeet je PayPal niet te verwijderen van je Nintendo-account en activeer 'verificatie in twee stappen'!", zo liet Twitter-gebruiker Pixelpar weten.

Een poster op het forum van ResetEra liet dan weer weten dat er op zijn/haar account werd ingelogd vanuit Rusland. Officieel heeft Nintendo (nog) niets laten weten, maar better be safe than sorry.

Je kan je wachtwoord via deze link veranderen en eveneens is het aangeraden om inderdaad die 'verificatie in twee stappen' te activeren. Die maatregel kan je terugvinden via Inlog- en beveiligingsinstellingen, helemaal onderaan.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments