Microsoft stopt met Mixer en gaat in zee met Facebook Gaming

Microsoft stopt met Mixer en gaat in zee met Facebook Gaming. Mixer moest een alternatief en concurrent worden voor grote kleppers als YouTube en Twitch, en haalde daarvoor grote namen binnen als Ninja en Shroud. Maar het ziet er dus naar uit dat aan dit mooie liedje een vals einde komt.

Op de Mixer-blog zegt Xbox head Phil Spencer het volgende hierover: “Uiteindelijk is het succes van Partners en streamers op Mixer afhankelijk van ons vermogen om het platform voor hen zo snel en breed mogelijk te schalen. Het werd duidelijk dat de tijd die nodig was om onze eigen livestreaming-community op schaal te laten groeien, niet klopte met de visie en ervaringen die Microsoft en Xbox nu voor gamers willen bieden, dus hebben we besloten om de operationele kant van Mixer te sluiten en de community transitie naar een nieuw platform.

Mixer blijft nog wel doorlopen tot 22 juli, maar daarna zal de Mixer-website doorverwijzen naar de Facebook Gaming-site. De studio raadt ook aan om je behaalde Embers nog te spenderen voor het einde van de service. Heb je er daarna nog over dan zal je op 31 juli een Xbox Gift Card met het resterende krediet ontvangen. Dit moet je dan spenderen voor 30 september 2020.

Wat Microsofts topstreamers gaan doen is nog niet geweten. Zij zouden alvast een miljoenenaanbod om mee over te stappen naar Facebook Gaming geweigerd hebben. 

Releasedatum
01/01/1970
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments