Microsoft stopt met de productie van Xbox One X en Xbox One S All-Digital Edition consoles

Eind dit jaar lanceert Microsoft de Xbox Series X, en dat is voor het huis voldoende reden om te stoppen met de productie van zowel de Xbox One X als de Xbox One S All-Digital Edition consoles. 

Recent deden er reeds geruchten de ronde dat Microsoft zou stoppen met de productie van deze consoles omdat heel wat online platformen waaronze Amazon aangaven dat de consoles niet meer leverbaar zouden zijn. In het begin ontkende Microsoft nog de geruchten, maar waar rook is, is vuur, zoveel is duidelijk.

Het officiële statement hierrond luidt als volgt: "As we ramp into the future with Xbox Series X, we’re taking the natural step of stopping production on Xbox One X and Xbox One S All-Digital Edition. Xbox One S will continue to be manufactured and sold globally. Gamers can check with their local retailers for more details on Xbox One hardware availability."

Microsoft geeft wel aan dat de standaard Xbox One S nog wel beschikbaar zal zijn, al is dat wat ons betreft toch een vreemde zaak aangezien de Xbox One X toch krachtiger is, en de All-Digital Edition dan weer goedkoper is.

Maar bon, wie zijn wij om het wijze oordeel van Microsoft te durven twijfelen? Heb je een van bovenstaande consoles in huis, dan zou ik deze koesteren. Als je er alsnog eentje in huis wil halen, dan zou ik me toch maar haasten.

Tenzij je uiteraard wacht op de Xbox Series X natuurlijk...

Releasedatum
01/01/1970
Beschikbaar voor

2 reacties

Eigenlijk een vrij logische zet van Microsoft. De One S is de best verkopende tegenover de One Digital. En als je eind dit jaar moet kiezen voor de One X of de Series X dan is de keuze snel gemaakt vermits de prijs dicht tegen elkaar zullen liggen. Dus is het logisch dat ze de One X er van tussen halen.

Rating:1

En de keuze om de One X niet goedkoper te maken en de One S weg te nemen is ook een strategisch logische keuze. De One S is goedkoper om te maken = meer winst bij verkoop. Ook is de drempel voor mensen om voor een betere console te kiezen kleiner. Vermits het verschil tussen de One S en de Series X qwa kracht groter is. Mensen gaan sneller geneigd zijn om dan de Series X te kopen.

Rating:1

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments