Microsoft geeft duiding bij de naamgeving van de Xbox Series X

di 17/12/2019
Lazlo
0 reacties

Tijdens The Game Awards 2019 kregen we dan eindelijk de eerste next-gen console voor het volgende decennium te zien. In 2020 komt Microsoft op de proppen met de Xbox Series X. Een halve week later geeft een Microsoft-vertegenwoordiger een tikje meer duiding bij die nieuwe naam. De volgende generatie Xbox-consoles stopt namelijk niet bij de Series X.

In een gesprek met Business Insider klaart een niet nader benoemde vertegenwoordiger van Microsoft Xbox dat de volgende Xbox-generatie eigenlijk gewoon Xbox heet. Ter verduidelijking: de huidige generatie heet Xbox One, de vorige Xbox 360, de eerste heette ook gewoon Xbox.

Met andere woorden: de volgende Xbox heet gewoon "Xbox". De "Series X" wijst op het model van de volgende Xbox. Net zoals je nu de Xbox One X hebt.

Dat laat de deur open voor een hele resem aan alternatieven voor de Series X. Denk maar aan een iets minder beefy Series S. In de wandelgangen fluistert men trouwens ook dat er een next-gen Xbox zonder disc port zou zijn. Het is allemaal mogelijk in de nieuwe aanpak van Microsoft.

Op deze manier lijkt Microsoft zich helemaal toe te weiden aan de nieuwe weg die het insloeg met de huidige Xbox-generatie. De volgende Xbox-consoles lijken op deze manier meer gemeen te hebben met bijvoorbeeld smartphones. Denk maar aan de verschillende iPhone-modellen voor uiteenlopende consumentengroepen.

Een interessante evolutie. Met het gewoon op "Xbox" te houden, zou het wel eens kunnen dat Microsoft voorgoed afstapt van de klassieke aanpak met een nieuwe mainline console iedere vijf tot tien jaar. Wat dacht je van een jaarlijkse nieuwe Xbox-console, bijvoorbeeld? Het zijn allemaal mogelijkheden met deze nieuwe weg die Microsoft inslaat. Benieuwd hoe concurrenten Sony en Nintendo hierop reageren.

 

Releasedatum
01/01/1970
Beschikbaar voor