Microsoft denkt aan een Spotify-achtig familieplan voor Xbox Game Pass

Heel wat streamingdiensten bevatten de mogelijkheid om je abonnement met 1 of meerdere personen te delen, denk maar aan Netflix of Spotify bijvoorbeeld. Hoe cool zou het zijn als dat ook mogelijk zou zijn met ons Xbox Game Pass-abonnement?

Xbox Game Pass is, we blijven erbij, een absolute meerwaarde bij aanschaf van een Xbox Series X of S-console. Hoe cool zou het zijn als we nu die Game Pass zouden kunnen sharen met leden van ons gezin? Bij ons thuis bijvoorbeeld heb ik een Xbox-console, en ook mijn zoons hebben elk een account op die Xbox. Het zou toch cool zijn als ook zij met die Game Pass aan de slag zouden kunnen op de een of andere manier, en dit op hun eigen Xbox-console.

Wel wie weet, misschien komt die mogelijkheid er wel...

Via Twitter werd aan Xbox-baas Phil Spencer gevraagd of Microsoft overwoog om een oplossing te bieden voor gezinnen die over meerdere Xbox-consoles beschikken en die graag gebruik wilden maken van Xbox Game Pass via 1 abonnement voor het hele gezin.

Net zoals dat dus het geval is bij onder andere diverse diensten van Spotify en Apple waardoor (meestal) 5 leden van het gezin de dienst kunnen gebruiken. Verrassend genoeg liet Spencer weten dat Microsoft wel openstaat voor dit idee.

It’s something we’d like to do,” liet Spencer verstaan via Twitter. “There is Home Console feature for one console household[s] but for multiple family members with consoles a family plan would help. Really appreciate the feedback.

Lijkt ons alvast (weer) een goed idee van Microsoft! 

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments