Microsoft brengt Xbox Live naar Nintendo Switch en mobile

ma 04/02/2019
Praga
1 reacties

Yep, je leest het goed! Microsoft bevestigt dat het plannen heeft om zijn Xbox Live-platform naar Nintendo Switch, Android- en iOS-toestellen te brengen.

De officiële aankondiging van deze toch wel opvallende ingreep komt er op de GDC 2019 in maart van dit jaar.

Tijdens een presentatie, getiteld “Xbox Live: Growing & Engaging Your Gaming Community Across iOS, Android, Switch, Xbox, and PC.” zal Microsoft meer bekendmaken rond zijn plannen.

Zelf zegt het bedrijf het volgende: "Xbox Live gaat nog VEEL groter worden. Het netwerk gaat uitbreiden van 400 miljoen gaming devices en 68 miljoen actieve spelers naar 2 miljard devices, en dit dankzij de release van het nieuwe cross-platform XDK. Werp een eerste blik op de SDK die het voor ontwikkelaars mogelijk maakt om spelers te connecteren op iOS, Android, Switch én Xbox én elk spel in de Microsoft Store op Windows pc's."

Het is nu al mogelijk om je in te signen op je Xbox Live-account op Switch of andere mobiele toestellen bij bepaalde cross-platform games zoals Minecraft, maar door deze nieuwe move van Microsoft zullen ook achievements, je gaming geschiedenis én vrienden beschikbaar worden op niet Microsoft-platformen. En dit alles voor de eerste keer in de geschiedenis.

Een voorbeeld? Zo kan je bijvoorbeeld Xbox achievements verdienen door Fortnite te spelen op een Nintendo Switch. Klinkt gek maar als het werkt, dan zal het toch een grote stap in de goede richting zijn. Met je vrienden samen spelen, ongeacht op welk platform dat moet voor heel wat gamers én ontwikkelaars als muziek in de oren klinken. En, als we durven dromen, misschien wordt het mogelijk om Xbox Game Pass-titels te spelen op Switch of mobiel? Wie zal het zeggen...

Releasedatum
01/01/1970
Beschikbaar voor

1reactie

Microsoft is goed bezig!

Rating:0