"Met de PlayStation 5 gaan we ons nog meer inzetten voor het klimaat"

ma 23/09/2019
Lazlo
0 reacties

We moeten er eerlijk in zijn: onze geliefde hobby is niet altijd even mals voor het klimaat. Gamingtechnologie zuipt energie alsof het pintjes zijn op een vrijdagavond in de lokale kroeg, en de beperkte levenscycli van onze hardware zorgt voor een alsmaar groeiende afvalberg. Sony zet zich -net als een reeks andere leiders in de gamesindustrie- in voor het klimaat. En dat doet het onder andere met de aankomende PlayStation 5.

Dat vertelt Sony Interactive Entertainment-kopman Jim Ryan ons aan de hand van een blogbericht op de PlayStation Blog. Ryan zal de VN Klimaattop bezoeken met enkele andere namen uit de gamesindustrie. Dat doet hij in de naam van het Playing For the Planet-initiatief.

In de blogpost vertelt Ryan ons hoe Sony zich de voorbije jaren al inzette voor het klimaat. Voornamelijk de tweaks in de PlayStation 4-architectuur die ervoor zorgen dat het toestel minder energie verbruikt, zijn een paradepaardje voor de SIE-president.

Interessanter is Jim Ryans aankondiging dat Sony in de volgende generatie PlayStations (de PlayStation 5, dus, als we verder gaan met de gebruikelijke naming convention) gameplay kan suspenden met minder energieverbruik dan de PlayStation 4. De volgende PlayStation moet en zal met andere woorden minder energie verbruiken wanneer je hem in stand-by modus zet. Je kan natuurlijk nog steeds gewoon je console helemaal afzetten. Dan verbruik je sowieso minder...

Intussen loopt er een intern onderzoek bij Sony die moet bepalen wat de impact op het klimaat is van alle gamingservices die het bedrijf huisvest. Op basis daarvan wil het bedrijf dan gericht aanpassingen doorvoeren.

Ryan vermeldt ook dat SIE de kennis rond het thema bij gamers wil verbreden. Mogelijks met enkele PS VR-toepassingen die meer duiding geven rond de klimaatproblemen.

Playing For the Planet, het initiatief waar Sony zich nu dus bij aansluit, wil bewustzijn rond klimaatverandering vergroten. Dat doet de organisatie vanbinnenuit door enkele prominente spelers in de gamesindustrie te activeren. Meer info over Playing For the Planet vindt je hier.

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor