Meerdere Alan Wake's Return easter eggs te vinden in Quantum Break

wo 02/03/2016
Lazlo
0 reacties

Quantum Break, de nieuwste titel van Max Payne en Alan Wake-ontwikkelaar Remedy Entertainment, telt meerdere verwijzingen naar de volgende Alan Wake-titel. Dat blijkt uit enkele preview-versies van de game.

In april kunnen we eindelijk aan de slag met Remedy's jongste IP Quantum Break, dat de grens tussen cinematische gameplay en een effectieve televisieserie wil vervagen. Het is de eerste titel van de ontwikkelaar sinds de release van horror cult-titel Alan Wake eerst de Xbox 360 en later ook pc verkende. Het team achter Quantum Break is echter nog niet helemaal klaar met die oudere titel, zo blijkt, gezien de game vol Alan Wake easter eggs blijkt te zitten.

Althans, dat melden meerdere journalisten die de game alvast mochten previewen. De game blijkt geregeld te verwijzen naar een vervolg op Alan Wake, dat eerder al geregistreerd werd onder de vage naam Alan Wake's Return. De easter eggs blijken verwijzingen naar die nieuwe titel, eerder dan knipogen naar de voorgaande game.

Alan Wake, dat ondanks zijn cult-succes niet genoeg wist te verkopen om meteen een sequel te krijgen, zou oorspronkelijk al een vervolg gekregen hebben. Een spin-off van de oorspronkelijke game over een succesvolle Amerikaanse horror auteur, Alan Wake's American Nightmare, is echter het laatste wat we van de IP zagen. Remedy's Sam Lake gaf echter meermaals aan dat de serie over de schrijver nog niet dood was.

Quantum Break releaset in april, gelijktijdig met een gelijknamige televisieserie. Beide media spelen op elkaar in. De game verschijnt op Xbox One en pc.

Releasedatum
05/04/2016
Beschikbaar voor