Meer details over prequel van immens populaire serie Game of Thrones

wo 09/01/2019
Randy
0 reacties

Na meer dan tachtig weken (!) zonder krijgen we in april eindelijk een nieuwe aflevering van Game of Thrones (bij ons te volgen via Play). Het achtste en laatste seizoen van GoT bestaat slechts uit zes afleveringen, maar volgens HBO zal elke aflevering aanvoelen als een Hollywoodblockbuster. Is het grote GoT-verhaal daarna helemaal verteld? Helemaal niet! HBO kondigde eerder al aan dat een prequel op stapel staat en daar werden nu de eerste details van vrijgegeven

De geheimen van Westeros

Voorlopig bestaat er nog geen titel voor de prequel-GoT-serie, maar HBO gaf al wel een korte synopsis vrij: de prequel speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af. We ontdekken hoe de wereld na de gouden ‘Age of Heroes’ neerdaalt in zeer donkere tijden. Van de huiveringwekkende geheimen van Westeros tot de ontstaansgeschiedenis van de ‘white walkers’, de mysteries van het Oosten en de legende van de Starks, het wordt niet het verhaal dat we denken te kennen. Geen GoT zonder George R.R. Martin en dat is zeker het geval met deze prequel. De GoT-auteur treedt niet alleen op als producent, maar ook als schrijver van het verhaal.

Pilot

De opnames van de pilot zouden volgens geruchten al volgende maand van start gaan. Dat zou kunnen betekenen dat de serie, zonder potentiële vertragingen, al in 2020 op tv kan verschijnen. Wat wel al vaststaat, is de regisseur van de pilot, de eerste aflevering. S.J. Clarkson, een Britse regisseuse, gaat de eerste aflevering inblikken. Daarmee heeft HBO gekozen voor iemand met een indrukwekkende staat van dienst. Clarkson regisseerde al de pilot van Marvels The Defenders en Jessica Jones, het onlangs op de BBC uitgezonden thrillerdrama ‘Collateral’ en maakte afleveringen van ‘Succession’, ‘Vinyl’, ‘Orange is the New Black’, ‘Heroes’, ‘Dexter’, ‘The Bridge’ en ‘Banshee’. Clarkson regisseert ook de volgende ‘Star Trek’-film.

Sven Van Beirs