Mass Effect Andromeda's multiplayer is optioneel

di 10/01/2017
Praga
0 reacties

Mass Effect Andromeda’s multiplayer modus mag dan al sterk verbonden zijn met de hoofdverhaallijn, toch zal je niet verplicht zijn om deze modus te spelen om alles uit de game te halen zegt Bioware's producer Mike Gamble in een interview.

Mass Effect Andromeda's multiplayer is optioneel

Wat de multiplayer modus van deze nieuwe telg in de Mass Effect-saga dan allemaal zal inhouden, daar werden verder geen woorden aan vuil gemaakt. Bioware gaat er alvast van uit dat dit nieuws een hele opluchting zal zijn voor de fans die niet van multiplayer houden, maar wel alles uit de single player-verhaallijn willen halen.

In Mass Effect 3 werden spelers immers aangemoedigd om zeker de game's multiplayer spelmodus te betreden, om zo hun skills en stats verder uit te bouwen, en zich beter voor te bereiden op wat komen zou aangezien dit allemaal een invloed had op het aantal personages dat de uiteindelijke strijd op het einde van de game zouden overleven. Dat is deze keer dus niet het geval.

"There's a system that we use called the Strike Team system, and fundamentally it allows you to go between single player and multiplayer within the game," zegt Gamble. "And it's packaged around a meta-story of what's going on in Helios." Hij voegt daar dan nog verder het volgende aan toe: "I can tell you that there's a loading screen - it's not entirely seamless - but it won't require you to stop your game and restart in a different mode. Because narratively it's all connected, it makes a lot of sense.”

Mass Effect Andromeda zal verder ook geen officiële ondersteuning bieden voor mods op de dag van release, en ook dedicated multiplayer servers zullen niet beschikbaar zijn. Of er mod-ondersteuning zal komen, dat hangt af van de vraag van de spelers.

Gisteren raakte ook al bekend dat Andromeda geen season pass zal bevatten, maar wel kan rekenen op DLC. Hoe dat in zijn werk gaat is ook nog koffiedik kijken. Wij zijn alvast heel blij dat de game niet zo lang meer op zich laat wachten en eind maart in de rekken ligt.

Releasedatum
23/03/2017
Beschikbaar voor