Makers van Escape from Tarkov onder vuur omdat ze vrouwen 'te veel werk' vinden

do 09/01/2020
RobinVH
1 reacties

En daar is niet iedereen mee gediend, zo blijkt!

De hardcore first-person shooter 'Escape from Tarkov' is al ettelijke jaren in ontwikkeling en lijkt nu eindelijk door te breken. Op moment van schrijven zitten er zo'n 105.000 kijkers op Twitch te genieten van het spel. Ter vergelijking: het meest bekeken spel op dit moment, FIFA 20, weet zo'n 176.000 viewers te lokken. Fortnite moet het momenteel stellen met 68.000 kijklustigen.

Om maar te zeggen dat het eindelijk hard gaat voor Battlestate Games, de studio achter 'Escape from Tarkov'. Maar dat er, naast aan het spel, nog gesleuteld moet worden aan de communicatie, bewijzen ze op Twitter.

Er zitten momenteel blijkbaar wél vrouwelijke NPC's in het spel. Maar over speelbare personages zijn de makers duidelijk: "Er zullen geen speelbare, vrouwelijke personages zijn omdat dit niet strookt met het verhaal én omdat het qua animaties en uitrustingen héél veel werk is."

Da's natuurlijk niet slecht bedoeld, maar daar denkt Twitter toch enigszins anders over. "Zeggen dat dit niet binnen het verhaal past, is geen geldig excuus, heren", aldus een reactie. "Dit was 20 jaar geleden al een slecht excuus", gaat het verder.

Anderen zien er dan weer geen graten in. "Ik ben een vrouw en speel het spel al drie jaar. Het boeit me helemaal niet dat ik niet als 'vrouw' kan spelen. Ik wil gewoon meer wapens, meer mods en meer van alles dat jullie nu al aan het maken zijn."

Benieuwd of de lichte ophef de opmars van 'Escape from Tarkov' kan stoppen. We durven het toch enigszins te betwijfelen.

Foto: still 'Escape from Tarkov'

1reactie

Man man , waar gaat dit naar toe.
Eerst ophef omdat er vrouwen in BF1 zitten en nu dit, sommigen weten toch op alles commentaar te vinden :s

Rating:0