Legendarische Nintendo Play Station wordt geveild

do 13/02/2020
Ard
0 reacties

Nee, dit is geen typo in de titel. Eén van de 200 prototypes van de legendarische Nintendo Play Station wordt binnenkort geveild. De befaamde console werd in 1991 voorgesteld op de Consumer Electronics Show, waar Nintendo tegelijkertijd ook zijn staart terug introk. Het was de trigger voor Sony om zich in de consolemarkt te gooien.

In 1991 kwam trok Nintendo zijn stoute schoenen aan en trok het richting de voormalige CES-beurs om er zijn Nintendo Play Station voor te stellen. Het toestel werd samen met Sony ontworpen en zou de - toen nog onbestaande - consolemarkt veroveren. Nintendo trok zich op diezelfde beurs nog terug en ging wat later in zee met Philips waar de Philips CD-i uit voorvloeide. Gelukkig trok Sony zich toen terug, want dat was namelijk de trigger om de ontwikkeling van de PlayStation op gang te brengen. 

Van de Nintendo Play Station werden zo'n 200 prototypes geproduceerd, waarvan er slechts enkele niet vernietigd werden. Het is nu echter voor het eerst dat dergelijk toestel openbaar geveild wordt. Momenteel haal je de console in huis voor 30.000 dollar (exclusief de 20% 'buyer's premium') op Heritage Auctions. Nog op zoek voor een ultiem valentijnscadeau voor je geliefde gamer? Breek dan maar snel je spaarpot open voor deze ultieme verwennerij. 

Releasedatum
01/01/2017
Beschikbaar voor