Laat je niet vangen door de Nintendo Switch Emulator

vr 21/04/2017
Praga
0 reacties

Uiteraard willen heel wat Nintendofans heel graag een Nintendo Switch in huis, iets waar Nintendo handig op inspeelt door niet voldoende Switch-consoles in de rekken te leggen. Zo creëert het bedrijf enerzijds wel een hype, maar drijft het anderzijds de fans in de armen van louche figuren die maar al te graag geld slaan uit die ontgoochelde fans.

Het moment dus om een Nintendo Switch-emulator te downloaden zou je dan zeggen? STOP! Dat doe je maar beter niet. De overheidsdiensten en controle-organismen zijn er immers als de kippen bij om ons, en ook jullie, er op te wijzen dat dit puur bedrog en fraudeleuze praktijken zijn.

Ook scammers weten immers dat heel wat fans (wanhopig) op zoek zijn naar een Nintendo Switch, zich door een tekort aan consoles gepakt voelen door Nintendo, en dan hun pijlen richten op die zogenaamde emulators.

Op de FTC klantenblog schreef Lisa Weintraub Schifferle, een advocate die werkt voor de FTC's Division of Consumer & Business Education het volgende: "If you can't get your hands on a Nintendo Switch gaming system, you may think an emulator is the next best thing. Think again. Online ads for emulators, sometimes with Nintendo branding, say they can run Switch's games on your desktop. But there is no legit Nintendo Switch emulator. It's a scam."

Dus hoe hard je ook verlangt naar die nieuwe, blinkende, sexy console van Nintendo, tracht aan de verleiding te weerstaan en wees geduldig. Op een dag zal ook jij uit de winkel met een console in je handen naar huis stappen.

Ondertussen kregen we nog deze tips mee:

- Don't download anything that says it's a Nintendo Switch emulator.
- Don't complete a survey to get an "unlock code." That's a red flag for a scam.
- Keep your security software current. Set it to update automatically. Installing unknown programs can lead to malware.
- Play Nintendo Switch at your friend's house until you're able to buy the real one yourself.
- If you see any of these scams, the FTC is asking that you report them right here.

Releasedatum
01/01/2017
Beschikbaar voor