Kingdom Come verbreektt The Witcher 3's record op Steam

di 20/02/2018
Praga
0 reacties

Kingdom Come Deliverance is een steengoede game als je er in slaagt het krakkemikkige save- en lockpicking-systeem evenals de vele grafische bugs en voor sommigen (te) realistische situaties naast je neer te leggen. En toch slaagt de game er, ondanks alle kritiek, in om heel wat fans door deze problemen heen te doen kijken, en te genieten van de goede zaken die het spel aan boord heeft. Welke dat zijn, lees je in onze review.

Een resultaat dat nu ook in cijfers wordt omgezet en waarbij een andere, zeg gerust RPG-klassieker, het onderspit moet delven: namelijk The Witcher 3: Wild Hunt.

Uit cijfers blijkt namelijk dat Kingdom Come Deliverance wat betreft spelers die het spel tegelijk spelen via Steam, de concurrent player count, zondag afklokte op een totaal van 95.863 spelers. Dit nog geen week na de release.

Op zijn hoogtepunt bereikte The Witcher 3: Wild Hunt, toch ook een klepper van formaat, maar 92.268 spelers. Al moeten we daar bij vermelden dat deze ook aan te schaffen viel via GOG Galaxy.

Al bij al geen onaardig resultaat voor Kingdom Come Deliverance. Als de makers hun beloftes houden, en de nodige pijnpunten (saves, lockpicking, pickpocket,...) aanpakken, dan vermoeden wij dat de spelersaantallen nog zullen stijgen.

Zo wacht ondergetekende bewust op patch 1.03 vooraleer hij de game opstart. Ik ben een grote fan van RPG's en wil echt optimaal kunnen genieten van deze game, zeker als ik bereid ben om daar tientallen uren in te investeren.

 

Releasedatum
13/02/2018
Beschikbaar voor