Kanshebbers Independent Games Festival Awards bekend

di 10/01/2017
JanB
0 reacties

De genomineerden voor het Independent Games Festival zijn bekend. Het festival kent geen “Game van het Jaar”-categorie, maar de meest begeerde award is de ‘Seumas McNally Grand Prize’.

Virginia werd voor maar liefst vier beeldjes genomineerd.

Grootste kanshebbers om de hoofdprijs mee naar huis te nemen, zijn: Inside, Stardew Valley, Quadrilateral Cowboy, Event[0], Hyper Light Drifter en Overcooked. Minecraft, bijvoorbeeld, is één van de vroegere winnaars. De gelukkige krijgt, naast de eigenlijke award, een geldprijs van 30.000 dollar.

Uiteindelijk werden zo’n dertig games genomineerd, over verschillende sub-categorieën. Virginia, dat eind september verscheen, maakt het meeste kans op erkenning. Het spel werd immers voor vier beeldjes - Best Audio, Excellent in Narrative, Excellence in Visual Art en de ‘Nuovo Award’ - voorgedragen. Hyper Light Drifter, Inside en Event[0] maken dan weer kans op drie prijzen.

De volledige lijst met kandidaten kan je op de website van IGF terugvinden. De winnaars worden op woensdag 1 maart, tijdens een bijeenkomst in San Francisco, bekendgemaakt.

Wie verdient volgens jou de hoofdvogel?