"Je zal je PlayStation 4-games kunnen spelen op de PlayStation 5"

+ alle technische specificaties

wo 18/03/2020
Randy
1 reacties

Je zal je PlayStation 4-games kunnen spelen op de PlayStation 5. Dat heeft Mark Cerny - de lead system architect van de PlayStation 5 - net bekendgemaakt via de "The Road to PS5"-video op YouTube en de PlayStation Blog.

"We hebben de lijst van de 100 populairste PlayStation 4 (Pro)-games bekeken en bijna al die games zal je probleemloos kunnen spelen vanop de PlayStation 5", zo trad Cerny meer in detail. Games van oudere PlayStation-generaties worden niet ondersteund door Sony's nieuwste console. Daarnaast zijn ook onderstaande technische specificaties van de PlayStation 5 officieel bevestigd. Zo zal de PS5 een ultrasnelle SSD bevatten van 825GB die ervoor moet zorgen dat er praktisch geen laadtijden zijn in games, dat games bijna instant opstarten en dat ultra high-speed streaming mogelijk is in titels. Daar draagt het 16GB GDDR6-geheugen ook z'n steentje toe bij.

Daarnaast zet de nieuwe PlayStation ook zwaar in op 3D audio. "Belangrijk", zo zegt Cerny, "want het inlevingsvermogen wordt op die manier vele malen groter. Ook op vlak van VR maakt dit de ervaring alleen maar beter." Het lijkt erop dat de PlayStation 5 dicht aanleunt bij de specificaties van de Xbox Series X. Nieuwere visuele effecten als raytracing worden vanaf de nieuwe generatie hardwarematig ondersteund.

1reactie

Lekker belangrijk.

Rating:0