s
r

Je kan Fortnite nu ook installeren via Google Play Store

Fortnite is niet alleen beschikbaar op pc en consoles maar ook reeds geruime tijd op smartphones, zowel iOS als Android. Maar bij die laatste verliep die installatie niet altijd even vlot en moest je wat omwegen nemen, dat is nu voorbij.

Fortnite voor Android-toestellen kon je, bij de release in 2018, enkel downloaden als je de Epic Games app, die je dan weer moest downloaden via Epic Games' website, of, voor Samsung smartphones, via de Galaxy Store, had geïnstalleerd op je telefoon. Dit in tegenstelling tot een heleboel andere apps die je wel kon downloaden en installeren via de Google Play Store. Daar komt nu dus een einde aan.

Epic Games’ besluit om Fortnite uit de Google Play Store te houden had enkel te maken met centen. De studio was het immers niet eens met Google’s beleid waarbij ook zij 30% van hun inkomsten zouden moeten afstaan. Maar blijkbaar zijn beide partijen alsnog tot een overeenkomst gekomen aangezien Epic door deze lijdensweg een heleboel potentiële spelers, en dus ook inkomsten aan zijn neus zag voorbijgaan. 

Ze zijn daar trouwens wel slim bij Google. Google markeert software die niet via hun Play Store komt als een mogelijke bedreiging (malware) voor je Android-toestel. Het gevolg is dat gebruikers een heleboel omwegen moeten volgen om die applicaties dan op hun toestel te installeren. Voor sommigen reden genoeg om die apps/games zoals Fortnite niet te installeren omdat ze geen zin hebben in dat gedoe. En in het geval van Epic kost hen dat dus geld.

Epic Games is nu dus wel ingegaan op de voorwaarden van Google zodat je Fortnite heel eenvoudig kan installeren via de Google Play Store.

Releasedatum
07/25/2017
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments