Japan stopt met productie van PlayStation Vita

wo 20/02/2019
Praga
0 reacties

Heb je een PS Vita in huis, dan mag je dit illustere kleinood hard koesteren. Heb je geen PS Vita in huis, en wil je er nog eentje, dan zal je snel moeten zijn.

Japan heeft namelijk besloten om te stoppen met de productie van de PS Vita. In Europa is de Vita nooit echt van de grond gekomen, en in Japan en contreien krijgt Sony's handheld keiharde concurrentie van de Nintendo 3DS én uiteraard de Switch.

Bovendien geeft de Japanse PlayStation-website aan dat de enige twee Vita-modellen die nu nog geproduceerd worden in Japan, de zwarte en aqua blauw, binnenkort niet meer verscheept worden.

Vorig jaar gaf Sony Interactive Entertainment’s senior vice president Hiroyuki Oda reeds aan dat 2019 het einde zou betekenen van de Vita, en kijk, de man heeft woord gehouden. Hoop niet op een opvolger want ook daar was hij duidelijk over, die komt er niet.

De productie van PS Vita-schijfjes liep vorige week al op zijn einde, het gevolg is dus dat je PS Vita-games enkel nog digitaal kan scoren. Maar opgelet, ook dit liedje is uit in 2020.

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor