Indie-hit The Long Dark krijgt fysieke release met exclusieve extra’s

do 09/08/2018
Praga
0 reacties

Ik ga eerlijk zijn, ik kende The Long Dark niet. Maar na wat research op het net moet ik eerlijk bekennen dat dit zowaar een gat in mijn gaming cultuur is. De game zat jaren in early access, ontsproot uit een succesvol Kickstarterverhaal en bevat heel wat straffe content, waaronder zeker en vast de verhaalmodus. Hoog tijd dus om mijn schade in te halen...

Dat is namelijk mogelijk vanaf 7 september want Mindscape, Skybound Games en Hinterland Studio kondigen aan dat survivalgame The Long Dark een fysieke versie krijgt voor PlayStation 4 en Xbox One. Deze krijgt een aantal extra’s en zal in de rekken liggen tegen een adviesprijs van 29,99 euro.

The Long Dark daagt je uit om te overleven in een uitgestrekte wildernis in de nasleep van een mysterieuze geomagnetische ramp. De game combineert diepe survival-mechanics met moderne storytelling en biedt verschillende spelmodi voor elk type speler.

De retailverpakking van The Long Dark bevat naast het spel ook een downloadcode voor de digitale soundtrack., Deze biedt ruim 100 minuten aan sfeervolle muziek, gecomponeerd door Cris Velasco (o.a. Mass Effect, Bloodborne, Overwatch, Resident Evil 7) en Sascha Dikiciyan (Borderlands, Deus Ex: Mankind Divided, Mass Effect). Bovendien is er een exclusieve, fysieke Field Journal bijgevoegd met een kaart van Great Bear Island en voldoende ruimte om je dagelijkse activiteiten in te noteren.

De verhaalmodus, Wintermute, is opgebouwd als een TV-serie, bestaat uit vijf episodes en krijgt periodiek nieuwe content. De eerste twee episodes, die samen goed zijn voor ongeveer 15 uur speelplezier, zijn al uit en in december van dit jaar wordt het derde deel zonder meerprijs toegevoegd.

Verwacht een aangrijpend verhaal met uitstekend stemacteerwerk van Jennifer Hale (Dragon Age: Inquisition, Halo 5: Guardians), David Hayter (Metal Gear Solid) en Elias Toufexis (Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist).

 

Releasedatum
07/09/2018
Beschikbaar voor