Hideo Kojima wil weer horror maken

Nu Death Stranding eindelijk out in the open is en stilaan zijn publiek vindt, kijkt bedenker en studiobaas Hideo Kojima verder naar zijn volgende project. Iets met horror, zo blijkt.

We zijn nog véél te vroeg om te ontdekken wat dat net inhoudt. Meer zelfs: Kojima is in de research-fase van zijn volgende creatie. Zo tweette hij dat hij zichzelf aan het dwingen is horrorfilms te kijken. Fun fact: onze Hideo is niet bepaald een grote held op dat vlak, want hij slaagt er naar eigen zeggen amper in een volledige horrorprent uit te zitten.

Een beetje vreemd wel, als je bedenkt dat één van de engste horrortitels van het voorbije decennium -P.T.- van Kojima's hand komt. En dat was nog niet eens een volwaardige game, maar eerder een interactieve teaser voor diens geannuleerde Silent Hill-reboot. Voor het in elkaar flansen van die teaser keek de gerenomeerde director naar The Eye. Al keek hij die film blijkbaar nog nooit uit.

Wat zal dat geven als Kojima er eindelijk wél in slaagt horrorfilms probleemloos uit te kijken. We ontdekken het wellicht ergens binnen de komende (vijf? tien?) jaren.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments