Hideo Kojima heeft geen plannen om een westerse studio te openen

do 16/06/2016
Lazlo
0 reacties

Hideo Kojima, dat tijdens de Sony E3-persconferentie zijn eerste post-Konami titel Death Stranding aankondigde, heeft momenteel geen plannen om een nieuwe studio in het westen te openen.

Dat vertelt de Japanse videogameguru in een interview met het Amerikaanse Polygon. Kojima geeft aan dat hij momenteel enkel in Japan een studio heeft die voldoet aan zijn noden.

Dat er voorlopig nog geen westerse studio komt, neemt niet weg dat de spellenmaker niet openstaat voor een internationaal personeelsbestand. "we put out a website for people to send in their applications", vertelt hij tijdens het interview. "Fortunately people from all over the world applied. I'm in daily interviews with so many people, and I've been doing planning. It's been six months. Now we have our own facilities, a location and we finally have enough manpower enough to put out the Death Stranding teaser and do these experiments, these tests I want to do."

Op die manier bewandelt de Japanner een ander pad dan toen hij onder Konami oppereerde. Toen kende Kojima Productions twee studios waarvan één in Tokio en één in Los Angeles. Aan een gelijkaardige structuur heeft het team van het vernieuwde Kojima Productions geen nood, geeft de Metal Gear-bedenker aan.

De nieuwe studio groeit in ieder geval organisch. Kojima vertelde zo ook dat hij in december vorig jaar begin aan Dearh Stranding met vier personen in een tijdelijk kantoor. Intussen groeide zijn team al uit, al blijft de man vaag over hoeveel koppen zijn gamestudio intussen telt.