Het is gebeurd: Apex Legends meer dan tien miljoen spelers in drie dagen

vr 08/02/2019
Praga
1 reacties

Het gaat hard, heel hard (maar hopelijk niet te hard) voor EA en Respawns toch wel bijzonder Battle Royale-titel Apex Legends. In nog geen drie dagen tijd wist de game meer dan tien miljoen spelers aan zich te binden. Een hele straffe prestatie als je het ons vraagt. Ter illustratie: Fortnite deed er twee weken over om 10 miljoen spelers te bereiken.

Het zal de mensen van Fortnite en PUBG toch wel pijn doen als ze zien hoe Apex Legends de wereld aan het veroveren is. En als ik in het team van Anthem of The Division 2 zat, dan zou ik me toch wat zorgen maken.

Apex Legends zit verduiveld goed in mekaar, brengt een unieke mix van Battle Royale, aangevuld met een tintje Overwatch en dit alles in het Titanfall-universum. Maar waar ik persoonlijk het meest onder de indruk van ben is het uitgekiende in-game communicatie/tag-systeem. Geen oeverloos gelul door mijn headset van andere spelers, geen gedoe met typen of telkens weer de map openen en sluiten, maar gewoon taggen en het spel doet de rest. Geniaal!

Meer dan tien miljoen spelers, meer dan 1 miljoen spelers die het spel tegelijk spelen, en dit alles in drie dagen? Dat is voorwaar een hele straffe prestatie waar ook Respawns Vince Zampella van onder de indruk is.

This has been a truly incredible journey. We tested and tweaked. We argued and agreed. We got to a point where we felt some magic. We knew it would be risky to take the franchise in this direction, to go free to play, and do a surprise launch. But we fell in love with Apex Legends and wanted, needed, other people to play it too.”

Wij hadden deze, waarschijnlijk zoals zoveel mensen, niet zien aankomen. Misschien moeten meer ontwikkelaars deze politiek hanteren? In stilte aan je game werken, en wanneer  hij helemaal klaar is, gewoon op de mensheid loslaten.

Releasedatum
04/02/2019
Beschikbaar voor

1reactie

In stilte? Ze zagen al over deze F2P BR sinds 2017, en de voorbije 7 maanden niet anders dan gespam gezien over deze game... Zoals alle BR games zal dit overwaaien, alleen newgens spelen dit langer dan een dag. De Minecraft & Runescape generatie die niets gewend is.

Rating:0