Het Coronavirus krijgt stilaan de gamesindustrie in zijn greep

di 25/02/2020
Praga
0 reacties

We kunnen er niet omheen deze dagen, en dan hebben we het uiteraard over het Coronavirus. Het virus dat in het begin een beetje een ver van ons bed-show was, is nu ook in Europa en de USA aanwezig. Het is dan ook niet meer dan normaal dat een aantal gaming events en zeker de aanwezige ontwikkelaars/uitgevers stilletjes angst krijgen voor de gevolgen.  

Misschien wel normaal als je weet dat beurzen als PAX East en GDC toch heel wat volk trekken, en ook esportscompetities een massa op de been brengen.

Eerder hadden Sony, Oculus, Facebook gaming en Kojima Productions al laten weten dat ze niet (of in beperkte mate) aanwezig zouden zijn op de Game Developers Conference (GDC) die volgende maand doorgaat in San Francisco. Sony zal eveneens, en tot grote spijt van de burgemeester van Boston, niet aanwezig zijn op PAX East. Net als Square Enix en Capcom trouwens die ook thuisblijven of met een beperkte delegatie langskomen.

"Kojima Productions has made the difficult decision to cancel our participation at the 2020 Game Developers Conference due to increasing concerns related to novel coronavirus."

Nu laat ook Electronic Arts weten dat ze hun activiteiten op GDC zullen terugschroeven om de gezondheid van hun werknemers niet in gevaar te brengen. Blizzard dan weer annuleert de Overwatch League games die in Zuid Korea zouden doorgaan, nadat ze eerder al in China werden geannuleerd.

"Having closely followed the global situation with Coronavirus and with the recent escalation of cases in new regions, we have decided to take additional steps to protect the wellbeing of our employees including the restriction of all non-essential travel."

En het stopt niet want ook CD Projekt RED haakt af voor PAX East, maar laat wel weten nog steeds naar GDC te komen.

We zijn hier vooral benieuwd hoe de situatie gaat evolueren en vooral of ook grote(re) events zoals de E3 (juni) en Gamescom (augustus) later dit jaar zullen doorgaan, of gevolgen zullen ondervinden van het Coronavirus. Wij hopen alvast van niet.

En dan hebben we het nog niet over de hardware gehad. De levering van Nintendo Switch zou immers in het gedrang komen door het Coronavirus, en het is niet ondenkbaar dat zelfs de release van zowel PS5 als Xbox Series X vertraging zou oplopen omdat heel wat onderdelen in China gemaakt worden. Al beweert Michael Pachter hier dat beide fabrikanten kunnen uitwijken voor onderdelen naar andere landen.