Herstructurering Sony Interactive Entertainment Europe blijkt fataal voor Guerrilla Cambridge

do 12/01/2017
Lazlo
0 reacties

Guerrilla Cambridge, de ontwikkelaar van VR-titel Rigs en PlayStation Vita-topper Killzone: Mercenary, sluit zijn deuren. De studio blijkt het slachtoffer van een Europese herstructurering bij Sony Interactive Entertainment-studio’s.

De Guerrilla Cambridge-werknemers voelen zich wellicht in hetzelfde schuitje als deze Helghast.

De sluiting van de Britse studio komt als een donderslag bij heldere hemel. Alle werknemers belanden na 19 jaar op straat. Er worden naar verluidt waar mogelijk nieuwe posities gecreëerd binnen de groep om de ontslagen op te vangen.

Guerrilla Cambridge was een zusterbedrijf van het Nederlandse Guerrilla Games. Die ontwikkelaar, momenteel hard werkend aan Horizon: Zero Dawn na jarenlange Killzone-faam, blijft gelukkig wel nog operationeel.

Guerrilla Cambridge ontwikkelde de recente PlayStation VR-titel Rigs waarin je met mechs in online matches tegen elkaar strijdt. Eerder stond de ontwikkelaar ook in voor Killzone: Mercenary: één van de meer gesmaakte Vita-titels uit de hoogdagen van Sony’s laatste handheld.

Sony geeft aan dat de Britse studio de enige ontwikkelaar is die lijdt onder de herstructurering. Alle andere Europese afdelingen van Sony Interactive Entertainment blijven met andere woorden wel nog overeind.

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor