Heel wat PS5-gamers spelen de PS4-versie van hun PS5-game en weten dat niet

Ik heb het ook even moeten nakijken, ervan uitgaand dat ik automatisch de PS5-versie van Cold War aan het spelen was op mijn PS5. Heel wat games, om niet te zeggen elke game, die momenteel verschijnt is immers speelbaar op zowel PS4 als PS5. 

Dit is bijvoorbeeld het geval bij Call of Duty: Cold War waarvan de PS4-code ook speelbaar is op PS5. Maar je krijgt dan niet de kwaliteit van de PS5, als je die wil, dan moet je de cross-gen bundel kopen voor 10 euro extra.

Hoe kan je dan zien of je de PS5- of PS4-versie speelt? Als je de tile van de game highlight, dan zie je spelen staan, en daarnaast drie bolletjes. Daar klik je dan op PS5-versie (als je op PS5 speelt natuurlijk) en dan heb je alle toeters en bellen, en die befaamde 120fps.

Het is dus inderdaad mogelijk om te switchen tussen beide versies van de game door op de opties (drie bolletjes) van de game te klikken. Het vreemde is echter dat de PS5 altijd voorrang zal geven aan de PS4-versie in het geval van cross-gen.

Zelfs al installeer je de PS5-versie, dan nog zal ook de PS4-versie mee geïnstalleerd worden, en verlies je dus zowel bandbreedte als ruimte op je harde schijf.

Vreemd en voorlopig onverklaarbaar, maar zo ben je toch op de hoogte wanneer je eind deze week je PS5 aansluit en Cold War wil spelen.

Releasedatum
11/13/2020

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments