"Hebben we echt plastic doosjes nodig om een game code in te verpakken?!"

do 07/11/2019
Randy
3 reacties

"WTH is deze smeerlapperij? Hebben we echt full-size plastic doosjes met kartonnen omhulsel nodig om een digitale code in te verpakken?! Dit is zo'n verspilling", aldus een duidelijk geïrriteerde Reddit-gebruiker nadat hij een foto nam van Fortnite Darkfire in de winkel.

Een druk besproken topic op Reddit vandaag: why the fuck worden digitale codes verpakt in fysieke plastic doosjes? En valt dit allemaal wel te rijmen met de huidige problematiek met plastic afval? "Het is heel simpel," zo stelt één persoon. "Oma ziet Fortnite in de rekken, ze heeft er al eens iets over gehoord en koopt het voor de verjaardag van het kleinkind. Geld of een bon geven is vaak saai, dus daarom is dit aantrekkelijker."

"Klopt," zegt een andere internetgebruiker. "Het is ook makkelijker om ouders te overhalen om zoiets te kopen. Ik ben wel akkoord met het feit dat een digitale game geen doosje nodig heeft." Anderen zijn dan weer in een nostalgische bui: "Als kind zou ik meer hyped zijn voor een doosje met een code in dan voor een kaart met een code op. En ik mis ook wel de tijden waarin je een doosje opende, alle discs zag blinken en de dikke handleiding kon doorbladeren."

Hoe staan jullie tegenover fysieke doosjes waarin uitsluitend een game code zit?

 

3reacties

Ik vind het zelf ook een verspilling maar van puur marketing/sales perspectief is het dus wel te begrijpen.

Rating:0

Downloadcodes ok, (als de prijs ernaar is, want fysiek en downloadcodes > zelfde prijs? Kom nou?!) Alleen dit: hoe ga je het geld terugvragen bij een download als je het eens wilt doorverkopen??? Geef mij dus maar de fysieke discs. Kan je tenminste wat geld uitkrijgen als je de game beu bent. :p

Rating:0

Ik vind een doosje met discs ook wel leuk voor de verzamelwaarde.. anderzijds hecht ik ook wel belang aan het milieu en dan is een plastic doosje waarin enkel een serial zit niet te verantwoorden.

Rating:0