Goliath lanceert deze zomer Recoil een ‘tech toy’ voor FPS-spelers

do 17/05/2018
Praga
0 reacties

Toebehoren voor games zijn leuk, maar meestal belanden ze na een paar weken, eens het nieuwe er af is, links of rechts op zolder, kelder of op een hoop om hun leven door te brengen als stofvreter. Daar bestaan inmiddels meer dan genoeg voorbeelden van. Zal het met Goliaths Recoil, dat het bedrijf omschrijft als "de meest spectaculaire ‘tech toy’ voor first-person shooter-fans" anders aflopen?

Info uit persbericht

Eind juni wordt een van de meest spectaculaire ‘tech toys’ van dit moment verwacht van Goliath: Recoil. De speelgoedfabrikant overtuigt daarmee ‘first-person shooter-gamers’ naar buiten te komen en het tot en met 16 spelers tegelijk tegen elkaar op te nemen in verschillende missies in een geavanceerd laser tag spel!

De opzet is eenvoudig: Recoil is te spelen met verschillende wapens en accessoires, maar beginnen doe je met de starterset waar de WiFi-Hub bij zit en 2 RK-45 Spitfires. Elke speler moet in zijn wapen een smartphone steken waarop de app is geïnstalleerd. Vervolgens volstaat het verbinding te maken met de WiFi-Hub, waarop tot wel zestien personen tegelijk kunnen worden aangemeld in een omtrek van wel 150 meter. Door het ingebouwde netwerk wordt dus geen mobiel dataverbruik geregistreerd. Met de app kan de game worden gestart en via GPS en Bluetooth kan elke speler zien waar de tegenstanders zich bevinden. Alle info wordt op het scherm van de smartphone gedeeld waaronder je levensbalk, het aantal kogels waar je over beschikt en andere details die je nodig hebt om te overleven.

Alle beschikbare wapens zijn voorzien van force-feedback waardoor je de terugslag bij het schieten voelt. Plug je je ‘oortje’ in je smartphone, dan laat het positionele 3D-geluid precies horen waar het vijandelijk vuur vandaan komt en is het ook mogelijk met je team te communiceren. Er zijn tevens verschillende spelmodes beschikbaar, zoals ‘team-deathmatch’, ‘free for all’ en ‘search&destroy!’.

Onze mening? Eerst zien en dan geloven... Zoals gezegd kregen we de voorbije decennia reeds heel wat van deze 'spectaculaire' hardware op ons afgevuurd en liggen bij heel wat gamers de kelder/zolder vol met deze vergane glorie...

Releasedatum
TBA
Beschikbaar voor