Goed om weten: je zal géén PlayStation 5-games kunnen spelen met PlayStation 4-controllers

In een post op de officiële PlayStation Blog heeft Sony bevestigd welke PlayStation 4-accessoires wel en niet zullen werken op de PlayStation 5.

Welke PlayStation 4-accessoires zullen werken op de PlayStation 5? Wel, redelijk veel eigenlijk, want hardware als officieel gelicenseerde racestuurtjes, arcadesticks en vliegjoysticks zullen zowel werken met PlayStation 5-titels als ondersteunde PlayStation 4-games. De Platinum en Gold Wireless Headsets en verschillende third-party headsets die gebruikmaken van USB-poort of audio jack zullen ook werken op de PS5.

De DualShock 4 draadloze controller en de officieel gelicenseerde third-party gamepads zullen werken met ondersteunde PlayStation 4-titels. En zowel de PlayStation Move Motion Controllers als de PlayStation VR Aim Controller zullen werken met ondersteunde PlayStation VR-games op PlayStation 5.

Het "addertje": de DualShock 4-controllers zullen niet werken met PlayStation 5-games. Reden hiervoor is dat PS5-titels optimaal gebruik zullen maken van nieuwe functies en features van zowel het platform als de DualSense (de nieuwe PlayStation-controller). Tenslotte gaf Sony ook nog mee dat de PlayStation Camera zal werken op de PlayStation 5 om zo ondersteunde PlayStation VR-games te spelen. Je zal wel een soort van adapter moeten aanschaffen die zonder extra kost toebedeeld worden aan PS VR-gebruikers.

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments