Gezocht: hackers om Sony's PlayStation 4 en PSN het vuur aan de schenen te leggen

Hoe check je of je huis of zaak veilig is tegen diefstal? Door er bijvoorbeeld een dief op los te laten... Hoe check je of je console, online shop, online netwerk en beveiliging waterdicht en hacker proof zijn? Door er hackers op los te laten, uiteraard hackers die je zelf hebt ingehuurd...

Sony heeft dus op zijn PlayStation-blog een oproep geplaatst waarin ze op zoek gaan naar hackers. Hiervoor hebben ze, in samenwerking met HackerOne, het PlayStation Bug Bounty-programma opgezet om hun eigen systemen het vuur aan de schenen te leggen.

Meer nog, Sony wil dat hun PlayStation omgeving veiliger wordt, en een aangename plek om te vertoeven, en hiervoor doen ze ook een beroep op de community. Iedereen die goesting heeft, of er iets van kent, kan op zoek gaan naar lekken in de beveiliging van zowel de PlayStation 4 als het PlayStation Network. 

Slaag je erin iets te vinden, en is het risicovol, dan heb je dus een bounty te pakken en dat kan je maar liefst 45000 euro (50000 dollar) opbrengen. Vind je niets in de PS4 of PSN, dan kan je nog steeds gaan wroeten in de PlayStation Store, de PlayStation-websites, API’s en meer.

Interesse om de hacker in jou naar boven te halen? Check dan snel deze pagina...

Releasedatum
01/01/1995
Beschikbaar voor

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments