Geen zin in Chiro-of Scouts-kamp? Ga dan op Fortnite-kamp in Kortrijk!

di 02/07/2019
Praga
0 reacties

Zijn je kinderen tussen 9 en 12, zitten ze de hele dag gamend achter hun pc of console gekluisterd, en hebben ze geen in een Chiro- of Scouts-kamp? Stuur ze dan eens op Fortnite-kamp! In de maanden juli en augustus van dit jaar organiseert de sportdienst van Kortrijk namelijk een echt Fortnite-kamp.

Sportplus in Kortrijk organiseert namelijk het Fortnite vakantiekamp, uiteraard gebaseerd op de gelijknamige game. Door te werken met nerfguns, diverse kleren waarmee de kinderen tussen 9 en 12 zich kunnen verkleden en andere elementen willen ze de Fortnite-fans (en hun vriendjes) van achter hun pc/console weghalen en naar buiten lokken.

Veel kinderen en jongeren zitten aan hun computerscherm gekluisterd”, zegt sportschepen Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “We wekken die articiële wereld in een sportkamp tot leven om jongeren die niet of weinig bewegen toch op een leuke manier aan het sporten te krijgen”.

En of het succesvol is? Amai nog niet! De stad, sportclubs en partners bieden verspreid over negen weken in tal van sportkampen 7.636 plaatsen aan. Er schreven zich al 3.512 kinderen in.

Fortnight en smart sports

19Z303 - Gamificatie, breng de leefwereld van de jongeren tot leven. Tijdens het kamp Fortnight - the real deal wordt de populaire Fortnite tot leven gebracht. Aan de hand van attractieve spelvormen, nerfguns, verkleedkleren beleven de jongeren hun multiplayer game.

Een vakantiekamp van Sportplus kost zo’n 37,50 of 97,50 euro per week, afhankelijk van een halve of volle dag.

Meer informatie hebben, dan kan je terecht op de website.

Ow ja, en voor de goede orde: de kinderen worden niet uit een vliegtuig gedropt!

Releasedatum
25/07/2017
Beschikbaar voor