Geen singleplayer DLC voor Mass Effect Andromeda

ma 21/08/2017
Lazlo
2 reacties

We kunnen Mass Effect Andromeda intussen toch wel een geflopt experiment noemen voor de populaire sci-fi-reeks van BioWare. Uitgever EA erkent de negatieve kritiek op de vierde Mass Effect-game en besluit daarom geen downloadbare content te releasen voor de singleplayer van het spel.

In een officieel statement van de ontwikkelaar geeft het team achter Andromeda aan dat het de stekker uit het ontwikkelen van de singleplayer content en in-game story trekt. Verwacht ook geen patches meer voor de space opera.

"Our last update, 1.10, was the final update for Mass Effect: Andromeda. There are no planned future patches for single-player or in-game story content."

BioWare kadert dat dit al langer de bedoeling was en dat het verhaal van de game via multiplayer wel nog een staart zal krijgen.

"The game was designed to further expand on the Pathfinder’s journey through this new galaxy with story-based APEX multiplayer missions and we will continue to tell stories in the Andromeda Galaxy through our upcoming comics and novels, including the fate of the quarian ark."

Deze update bezorgt echter een zure nasmaak voor de fans. Ondanks dat het team achter de game de prominent aanwezige bugs en glitches uit de game wist te patchen, houdt deze ontwikkeling ook in dat er naar de toekomst toe niets meer bijgeschaafd zal worden. Het singleplayeraspect van de game staat nu dus in zijn finale vorm.

Wel geven de makers aan dat er naar de toekomst toe meer info zal worden prijsgegeven over de plannen rond het online luik van de game.

Releasedatum
23/03/2017
Beschikbaar voor

2reacties

En hun forum staat vol met klachten van spelers bij wie het spel problemen heeft of zelfs helemaal niet meer opstart na de laatste patch.

Ik heb hetzelfde probleem met de 10 uur demo die niet opstart, krijg slechts een zwart venters en verder niks.

Rating:0

Dus we mogen veronderstellen dat bij wie het singleplay deel van het spel nu niet werkt het ook nooit meer zal werken, aangezien ze geen patches meer gaan uitbrengen.

Zal dus wel de allerlaatste Mass Effect worden denk ik en misschien is dit maar best ook.

Rating:0