s
r

Geen nieuwe Nintendo-console na de Switch?

Nintendo overweegt koerswijziging

Eerst was er de NES, daarna de SNES. De Virtual Boy zien we even over het hoofd om bij de Nintendo 64 aan te belanden, waarna de GameCube het daglicht zag. Nintendo kwam met de Wii innovatief uit de hoek, faalde met de Wii U en heeft met de Switch nu de snelst verkopende console ooit in handen. 

En toch, dames en heren, overweegt Nintendo om het ontwikkelen van consoles stop te zetten. Volgens president Shuntaro Furukawa verandert het gaminglandschap constant en moet Nintendo durven om anders te denken. Al dertig jaar is 'nadenken over welke console er nu moet volgen' het belangrijkste, misschien moet dat veranderen. 

Eerst en vooral zet Furukawa stevig in op mobiele games, omdat het de ideale manier voor stabiele inkomsten is. Vervolgens brengt hij de gekende Nintendo-personages vaker naar de bioscoopzalen en ook pretparken zijn volgens Nintendo's grote baas big business.

Hij wil niet gezegd hebben dat ontwikkelaars zich zorgen moeten maken en hij geeft hen alle vrijheid, maar het zou zo maar eens kunnen dat de Switch geen opvolger krijgt.

2 reacties

Artikel klopt niet. Moest de console markt in elkaar storten dan zou Nintendo dat misschien overwegen

Rating:0

Wat ne zever...

Rating:0

Commentaar toevoegen

Log in or to post comments