Gears of War-studiohoofd vertrekt om leiding bij Diablo te nemen

do 06/02/2020
Ard
0 reacties

Niemand minder dan Rod Fergusson, hoofd bij Gears of War-ontwikkelaar The Coalition, besluit het schip te verlaten om de rangen van het Diablo-team bij Blizzard te vervoegen. Het is een serieus verlies voor de Gears of War-franchise; Fergusson was er namelijk al van bij het prille begin bij.

Fergusson maakte het nieuws zelf bekend op Twitter. Daar vertelde hij dat hij vanaf maart het Diablo-team zal vervoegen om er de leiding te nemen in de franchise. Over zijn vertrek had Fergusson het volgende te vertellen: "Leaving is bittersweet as I love our Gears family, the fans, and everyone at The Coalition and Xbox. Thank you, it has been an honor and a privilege to work with you all."

Fergusson lag voor een groot deel aan de basis van Gears 5. Die game werd gezien als een frisse wind in de franchise met enkele gamechangers op vlak van verhaal en design. De volgende Gears of War-titel wordt Gears Tactics en verschijnt op 28 april. Of die game even hoge toppen zal scheren, zal de tijd uitwijzen. 

Releasedatum
2020
Beschikbaar voor